Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

 

TERMENI ȘI CONDIŢII 

Ultima actualizare: 24.04.2024

Prezentul document (împreună cu toate documentele menţionate în acesta) stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui website – www.irisrobotics.ro (în continuare „Website-ul”).

Scopul Website-ului este de prezentare și promovare a serviciilor promovate de către Societate în domeniul roboticii (produse/ roboți /soluții software și interactive/ kit-uri educaționale), respectiv de suport tehnic în utilizarea acestora şi de contractare, prin intermediul Website-ului, cu potențialii clienți interesați de aceste servicii. Suplimentar, prin intermediul website-ului se fac recrutări/angajări de personal, pe posturi disponibile în cadrul Societății.

 

Vă rugăm să citiţi prezenții Termeni și Condiții, Politica de cookies-uri şi Politica de Confidenţialitate înainte de a utiliza Website-ul. Prin accesarea și utilizarea Website-ului, recunoașteți în mod expres caracterul obligatoriu al acestor documente și vă asumați angajamentul de a le respecta.

 

 1. CINE SUNTEM NOI

IRIS ROBOTICS SRL

Datele noastre de contact sunt:

Adresa sediului social: Iași, str. Rândunica nr. 2, județul Iași.

Adresă de E-mail: contact@irisrobotics.ro

 1. de tel.: +40738435679, +40725489118
 2. TERMENI
 3. Vânzător/Societate – IRIS ROBOTICS SRL persoană juridică română având sediul social în Iași, str. Rândunica nr. 2, județul Iași, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J39/527/2017 și avand Codul Unic de Inregistrare: RO37714467;
 4. Utilizator – poate fi orice persoană fizică/juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin accesarea de pe orice dispozitiv electronic care permite acest lucru (desktop, laptop, tabletă, telefon mobil etc.);
 5. Cumpărător/Client – poate fi orice persoană fizică (care are peste 16 ani) sau persoană juridică care obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Societate (electronic, telefonic, prin completarea formularelor puse la dispoziție pe website, ori în urma contactelor directe cu reprezentanții Societății și a discuțiilor ulterioare cu aceștia) și care efectuează o Comandă, prin crearea și utilizarea unui Cont sau prin funcția de comandă rapidă sau prin precomandă.
 6. Coș de cumpărături – pictogramă din partea dreapta-sus a site-ului, care permite utilizatorului să adauge produse pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior;
 7. Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de E-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (adrese de facturare, comenzi, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
 8. Site – magazinul on-line găzduit la adresa web irisrobotics.ro;
 9. Comanda/formular de Comandă (detalii pentru facturare) – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător/Client prin care cel de-al doilea îi transmite primului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa produse comercializate de Societate;
 10. Produse – orice produse/ roboți/ soluții software și interactive/ kit-uri educaționale listate pe Site, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului/Clientului, ca urmare a Contractului încheiat.
 11. Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de produse având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
 12. Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.
 13. Opinie/review – reprezintă o evaluare personală a unui Client/Cumpărător/beneficiar al unui bun cumpărat/închiriat, redactată pe baza experienței privind utilizarea acestuia cu scopul de a transmite dacă bunul respectă sau nu specificațiile menționate de Vânzător.
 14. Comunicări comerciale / Newsletter – reprezintă orice tip de mesaj trimis (prin E-mail, telefonic, mobile push, web push, etc.) care conține informatii generale și tematice, informații cu privire la oferte sau prețuri promoționale, informații referitoare la produsele adăugate în secțiunea Cont/ Coșul meu sau secțiunea Cont/Favorite.

 

 1. CONDIȚII GENERALE

3.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

3.2. Toate produsele comercializate pe SITE-ul nostru sunt originale și vor fi livrate in ambalajul corespunzător, insoțite de factură, conform legislației în vigoare.

3.3. Imaginile produselor prezentate în site au caracter informativ. Pentru mai multe detalii despre caracteristicile produselor și alte informații adiționale, vă rugăm să ne contactați.

3.4. Prețurile de vânzare ale produselor sunt afișate pe site și sunt exprimate în lei și conțin TVA. Prețurile de vânzare nu includ taxele de curierat. Prețurile de vânzare ale produselor se pot modifica fără o informare în prealabil a Utilizatorilor. Pentru orice comandă plasată și confirmată, Cumpărătorul va plăti întotdeauna prețurile existente pe site la momentul plasării comenzii.

3.5. Plasarea unei comenzi de către Cumpărător și acceptarea ei de către Vânzător echivaleaza cu încheierea unui contract, potrivit legislației în vigoare. După plasarea comenzii, veti primi pe adresa dumneavoastră de E-mail atașată comenzii plasate, un mesaj de confirmare a comenzii precum si informatii suplimentare cu referire la transport.

3.6. Contractul se consideră încheiat între Vânzător si Cumpărător în momentul în care Cumpărătorul primește pe e-mail de la Vânzător, notificarea de expediere a Comenzii. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate are loc în momentul în care comanda ajunge la Cumpărător, iar acesta se achită de obligația de plată.

3.7. Vânzătorul poate refuza onorarea unei comenzi sau o poate anula unilateral, dacă Comanda a fost plasată de o persoană care a manifestat o atitudine ostilă, de natură să prejudicieze pe Vânzător. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Vânzătorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmenționate.

3.8. Toate informațiile de pe website-ul www.irisrobotics.ro sunt proprietatea intelectuală a IRIS ROBOTICS SRL conform Legii pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996). Întreg continutul publicat pe site (text, descrieri produse, imagini, logo, culori, slogan, simboluri, elemente de grafică web, clipuri video, etc.) poate fi folosit doar în scopul informării Utilizatorilor și Cumpărătorilor IRIS ROBOTICS SRL.

3.9. Fotografiile afișate pe SITE, editate sau prelucrate de IRIS ROBOTICS SRL nu pot fi preluate sau utilizate fără acordul acesteia;

3.10. IRIS ROBOTICS SRL nu este răspunzătoare pentru eventualele diferențe de culori care pot apărea la vizualizarea pe diverse dispozitive electronice (desktop/tableta/mobil) ale Utilizatorilor/ Cumpărătorilor.

3.11.

3.12. Vânzătorul își asumă dreptul de a schimba, modifica sau actualiza în orice moment conținutul SITE-ului www.irisrobotics.ro, precum și Termenii și condițiile de folosire, fără o notificare în prealabil.

3.13. Este strict interzisă și se pedepsește conform legii copierea, distribuirea, publicarea, transmiterea altor persoane sau incorporarea conținutului în alte materiale în afara site-ului www.irisrobotics.ro, fără acordul IRIS ROBOTICS SRL.

3.14. Pentru a ne sesiza orice problemă, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: contact@irisrobotics.ro.

 

 1. ACCESUL LA WEBSITE

4.1. Accesul pe website se face exclusiv prin accesarea domeniului public: www.irisrobotics.ro.

4.2. Prin accesarea și utilizarea www.irisrobotics.ro, Utilizatorul/Clientul își dă acordul privind acceptarea Termenilor și Condițiilor prezentate pe SITE, a Politicii de Confidențialitate și a Politicii de Cookies.

4.3. Utilizatorul/Clientul beneficiază de acces limitat, în interes personal (vizualizare, informare, plasarea de comenzi online) pe SITE-ul www.irisrobotics.ro și nu are dreptul de a descărca, de a modifica parțial sau integral SITE-ul, de a reproduce parțial sau integral SITE-ul, de a copia, vinde/revinde sau de a exploata în orice alta manieră SITE-ul, în scopuri comerciale sau care contravin intereselor Societății.

4.4. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta (prin telefon,  E-mail) sau prin formularele specifice existente la secțiunile ”Roboți”, ”Pepper”, ”Soluții software”, ”Imprimante 3D”, ”Carieră”, ”Contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

4.5. Toate informațiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 1. CONTUL MEU

5.1. Orice Utilizator care vizitează SITE-ul www.irisrobotics.ro, are vârsta de peste 16 ani și îndeplinește condițiile legale privind cumpărarea de produse, își poate crea un Cont.

5.2. Prin crearea Contului, Utilizatorul poate plasa mult mai rapid o comandă, toate datele lui fiind deja introduse. În plus, Utilizatorii care au create conturi, prin abonarea la Newsletter, pot beneficia de anumite oferte și prețuri promotionale la produse și de alte avantaje comunicate în scris de către IRIS ROBOTICS SRL.

5.3. La crearea Contului, fiecare Utilizator își dă acordul cu privire la acceptarea acestor Termeni și Condiții și ia la cunoștință cu Politica de Confidențialitate (de prelucrare a datelor personale) și Politica de Cookies, fiind responsabil în legătură cu acuratețea informațiilor oferite și de actualizarea lor.

5.4. Pentru crearea unui Cont va trebui să parcurgeți următorii pași:

 • Să introduceți următoarele date personale: adresa de E-mail;
 • Să introduceți o parolă cu care să vă logați ulterior și să confirmați această parolă;
 • Să bifați căsuța privind acceptarea acestor Termeni și Condiții;
 • Să bifați căsuța privind luarea la cunoștință de Politica de Confidențialitate;
 • De asemenea, puteți să vă abonați la Newsletter-ul nostru pentru a primi informări din domeniul roboticii în legătură cu ofertele și prețurile produselor noastre.

În cont aveți posibilitatea de a:

 • edita informațiile contului
 • modifica parola contului
 • modifica adresa dumneavoastra folosită la serviciul de curierat pentru livrarea produselor comandate
 • modifica lista de dorințe (Wish List)

De asemenea, în cont puteți vedea comenzile plasate și detaliile despre alte activități desfășurate pe site-ul www.irisrobotics.ro, cum ar fi posibilitatea de abonare la Newsletter.

 

 1. OBIECTUL CONTRACTULUI

6.1. Obiectul contractului reprezintă vânzarea produselor comandate pe site de către Utilizator/Client.

6.2. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate are loc în momentul în care comanda ajunge la Utilizator/Client, la locul indicat de acesta în Comandă, când se achită de obligația de plată și semnează de primire pe documentul furnizat de Vânzător.

 

 1. COMANDA

7.1. Clientul/ Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea produselor dorite în Coșul de cumpărături. Odată adăugat în Coșul de cumpărături, un produs este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui produs în Coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a produsului.

7.2. Prin finalizarea Comenzii, Clientul/Utilizatorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

7.3. Prin finalizarea Comenzii, Clientul/Utilizatorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

7.4. Pentru detalii sau întrebări despre comanda dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: contact@irisrobotics.ro sau la numerele de telefon: +40.738.435.679, +40.725.489.118.

7.5. Anularea comenzii: În următoarele cazuri, Vânzătorul poate anula în mod unilateral o Comandă, fără obligația ca vreo parte să pretindă ulterior daune – interese celeilalte părți:

 • datele furnizate de Client/Utilizator sunt incorecte sau incomplete;
 • tranzacția nu este acceptată de către banca emitentă a cardului Clientului, în cazul plății on-line;
 • tranzacția nu este validată de către procesatorul de carduri agreat de Vânzător, în cazul plății on-line;
 • activitatea Clientului pe SITE poate produce prejudicii de orice natură pentru Vânzător;
 • în cazul unei tranzacții suspecte sau declarată suspectă de către o unitate bancară, instituție sau autoritate;
 • în cazul existenței unor alte motive obiective.

7.6. Modalitatea de realizare a comenzii:

 • Comanda se poate plasa direct în cadrul site-ului irisrobotics.ro sau prin E-mail la adresa: contact@irisrobotics.ro
 • Prin comanda directă pe site, veți primi o confirmare a transmiterii comenzii și după caz o confirmare de plată pentru plata card. În cazul în care plata se va efectua prin OP (ordin de plată), factura proforma va fi trimisă pe adresa de E-mail indicată de dumneavoastra, iar în cazul în care ați solicitat plata ramburs a contravalorii coletului, se va achita la predarea coletului de către curier.
 • Prin plasarea unei comenzi pe E-mail, operatorul va transmite pe adresa dumneavoastră o factură proformă a comenzii dumneavoastră. De asemenea, veți primi asistență în realizarea unui cont personal în cadrul site-ului pentru a putea fi informat întotdeauna cu privire la facturile emise pentru comenzile plasate și alte informații de interes pentru clienții Societății.
 • Comenzile cu suma de 4.000 lei sau mai mari nu beneficiază de modalitatea de plată ramburs deoarece curierii care colaborează cu Societatea nu primesc sume mai mari pe o singură tranzacție decât cea menționată anterior.
 • Puteți căuta în website produsele dorite utilizând rubrica ”Categorii” (aflată în partea de jos a secțiunii ”Acasă”) și selectând una din opțiunile care apar pe site (subsecțiunile „Roboți umanoizi”, ”Kit-uri educaționale”, ”Imprimante 3D”, ”Scanere 3D”, ”Soluții software”, ”Soluții interactive”).
  • Dacă a-ți ales varianta de comandă ca Vizitator (nu doriți înregistrarea în Cont sau autentificarea pe site):
 • Pentru produsul pe care îl aveți în vedere să-l achiziționați aveți posibilitatea să cunoașteți detalii suplimentare despre el (apăsând butonul ”Vezi detalii”) sau să alegeți una dintre opțiunile produsului respectiv (apăsând pe butonul ”Incintă”) și să-l adăugați, ulterior, în Coșul de cumpărături (apăsând butonul ”Adaugă în Coș”). În acest moment veți primi un mesaj care vă transmite că produsul selectat fost adăugat în Coș.
 • Pentru produsele având mențiunea ”Precomandă” termenul realist de livrare este de minim 4 săptămâni.
 • Apăsând pe butonul ”Vezi Coșul” puteți vedea lista completă cu toate produsele selectate în vederea cumpărării lor.
 • Puteți șterge produsele selectate apăsând pe butonul x din stânga pozei produsului.
 • Se pot adăuga mai multe produse, modificând cantitatea lor și apăsând butonul ”Actualizează coșul”.
 • De asemenea, dacă aveți un cod de cupon de reducere puteți aplica acest cod apăsând pe butonul ”Aplică Cuponul”.
 • Toate câmpurile cu * sunt obligatorii.
  • În situația în care vă creați un Cont Nou, respectiv doriți să vă logați cu ajutorul datelor deja furnizate:
 • Apăsați pictograma ”Omuleț” din partea dreaptă sus a site-ului irisrobotics.ro și completați toate rubricile referitoare la datele dumneavoastră de Utilizator: nume utilizator, adresă de E-mail, parolă. Aceste informații sunt confidențiale și sunt utilizate numai pentru procesarea comenzii dumneavoastră (facturare și livrare) sau pentru administrarea și gestionarea contului pe care vi l-ați creat.

Corectitudinea acestor date este deosebit de importantă pentru confirmarea și livrarea comenzii în condiții optime, cât și pentru administrarea contului.

 • La crearea contului aveți posibilitatea de a vă abona la Newsletter, prin bifarea căsuței create în acest sens.
 • Pentru produsul pe care îl aveți în vedere să-l achiziționați aveți posibilitatea să-l adăugați în Coșul de cumpărături apăsând butonul “Adaugă în Coș”. În acest moment veți primi un mesaj care vă transmite că produsul selectat fost adăugat în Coș.
 • Pentru produsele având mențiunea ”Precomandă” termenul realist de livrare este de minim 4 săptămâni.
 • Apăsând pe butonul ”Vezi Coșul” puteți vedea lista completă cu toate produsele selectate în vederea cumpărării lor.
 • Puteți șterge produsele selectate apăsând pe butonul x din stânga pozei produsului.
 • Se pot adăuga mai multe produse, modificând cantitatea lor și apăsând butonul ”Actualizează coșul”.
 • De asemenea, dacă aveți un cod de cupon de reducere puteți aplica acest cod apăsând pe butonul ”Aplică Cuponul”.
 • Toate câmpurile cu * sunt obligatorii.
  • De asemenea, aveți posibilitatea să solicitați detalii despre produse sau să închiriați anumite produse (robotul ”Pepper”).

7.7. Finalizarea comenzii: După ce a-ți selectat produsul pe care doriți să-l cumpărați (și a-ți completat datele/adresa de livrare), pentru a înregistra comanda, va trebui să apăsați pe butonul ”Continuă cu finalizarea comenzii” și să completați detaliile pentru facturare / să introduceți datele dumneavoastră. Astfel:

 • Trebuie să introduceți urmatoarele date pentru a vă putea emite factura și a face livrarea produselor: nume, prenume, nume companie, țară/regiune, adresă completă (nume stradă și număr, apartament, etc.), municipiu/localitate, județ, cod poștal, număr de telefon, adresă de E-mail.
 • De asemenea, aveți posibilitatea de a vă abona la Newsletter, bifând căsuța cu mesajul: ”Subscribe to our Newsletter” , sau să vă creați un Cont – în ambele situații trebuie să bifați căsuțele indicate în acest sens.
 • Aveți posibilitatea să alegeți o altă adresă de livrare (bifând căsuța Livrezi la o altă adresă?).
 • La pasul următor veți alege modalitatea de plată: *prin transfer bancar direct / prin Ordin de plată (OP) (în acest context se face plata direct în contul bancar al Societății și se folosește ID-ul comenzii efectuate ca referință de plată. Comanda nu va fi livrată până când fondurile nu vor fi vărsate în contul Societății), sau *plata prin Mobil Pay (cu cardul, procesatorul de plăți fiind Netopia Payments).
 • Veți bifa căsuța cu mesajul “Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate” și respectiv căsuța cu mesajul ”Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile”.
 • Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.
 • Pentru finalizarea comenzii, se apasă butonul ”Plasează comanda”.

7.8. Confirmarea comenzii: După plasarea comenzii, veti primi pe adresa dumneavoastră de E-mail atașată comenzii plasate, un E-mail de confirmare a comenzii precum și informații suplimentare cu referire la transport.

 

 1. PREȚURILE PRODUSELOR, FACTURAREA ȘI PLĂȚILE

8.1. Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile produselor fără o notificare în prealabil. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel din momentul confirmării comenzii, reprezentând comanda fermă.

8.2. De asemenea, Societatea noastră poate afișa pe SITE produse ce beneficiază de prețuri promoționale într-o anumită perioadă de timp. Detaliile despre aceste campanii promoționale vor fi făcute publice prin afișarea pe site-ul nostru la o secțiune distinctă.

8.3. Prețurile afișate pe SITE, care sunt tăiate de o linie, reprezintă prețul vechi al unui produs care se află într-o campanie promoțională și beneficiază în prezent de un preț promoțional mai mic.

8.4. Cheltuielile aferente transportului, se plătesc separat. Mai multe detalii despre costurile de livrare la secțiunile Livrare, respectiv Garanție și Retur.

8.5. Fiecare colet livrat va conține și factura fiscală pentru produsele comandate.

8.6. Facturarea produselor achiziționate se face exclusiv în RON.

8.7. Facturile fiscale se pot emite pe persoană fizică sau juridică.

8.8. Plata produselor comandate se poate face prin:

– transfer bancar direct / prin Ordin de plată (OP) – în acest context se face plata direct în contul bancar al Societății și se folosește ID-ul comenzii efectuate ca referință de plată. Comanda nu va fi livrată până când fondurile nu vor fi vărsate în contul Societății);

– prin Mobil Pay (cu cardul, procesatorul de plăți fiind Netopia Payments, comisionul pentru tranzacție va fi 0 %).

 • Înainte de a finaliza Comanda, Clientul va trebui să aleagă mijlocul de plată. Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat pe o pagină web securizată pentru a introduce datele de card și a efectua plata. Procesarea datelor de card se va face exclusiv pe serverele furnizorului de plăți, ce oferă o soluție de tranzacționare rapidă, solidă și sigură prin certificate de Securitate SSL. Pentru mai multe detalii despre platforma de plăți, vă rugăm accesați web-siteul acesteia și politicile aferente.
 • In cazul plății on-line, tranzacția va apărea pe extrasul de cont pe numele ________. De asemenea, orice plată cu cardul bancar va fi confirmată în momentul în care se emite factura către Client/Cumpărător, până în acel moment contravaloarea comenzii va fi blocată pe contul Clientului/Cumpărătorului, fără a fi transferată în contul Vânzătorului.
 • Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru alte costuri suplimentare suportate de Client/Cumpărător în urma tranzacțiilor cu cardul bancar (exemplu: comision de conversie valutară in cazul în care moneda de emitere card este diferită de RON, alte comisioane în funcție de politica fiecărei banci, etc), Clientul/ Cumpărătorul fiind singurul responsabil.
 • În cazul în care plata online cu cardul bancar s-a produs din greșeală, tranzacția poate fi anulată doar telefonic, contactând un reprezentant al IRIS ROBOTICS SRL, iar suma va putea fi returnată în termen de maxim 30 zile de la finalizarea procedurii de anulare a comenzii.
 • Atunci când plata se realizează prin transfer bancar (ordin de plată OP)– în baza facturii emise de __________, după efectuarea transferului în contul IBAN ____________________ deschis la ____________________, va trebui să trimiteți dovada plății pe adresa de E-mail: contact@irisrobotics.ro. Livrarea produselor se va face numai după ce avem confirmarea de la banca noastră privind efectuarea plății si după ce veți fi contactat de către un reprezentant IRIS ROBOTICS SRL. Produsele comandate trebuiesc achitate integral, în caz contrar nefiind efectuată livrarea.

 

 1. OPINIILE UTILIZATORILOR

9.1. Toți Utilizatorii/ Clienții/ Cumpărătorii care accesează site-ul își pot spune opinia față de produsele comercializate pe website-ul nostru.

9.2. Informațiile/comentariile transmise de aceștia, pozitive sau negative, se vor referi strict la caracteristicile produselor și vor fi publicate pe site după o aprobare în prealabil de care reprezentanții companiei noastre.

Astfel, fiecare Utilizator/ Client/ Cumpărător ce dorește să își spună opinia despre anumite produse, va trebui să respecte urmatoarele:

 • să facă referiri doar în limba romana despre caracteristicile produsului, evitând informații despre preț sau anumite oferte promoționale, sau informații despre desfășurarea Comenzii plasate pe SITE;
 • să utilizeze un limbaj corespunzător, care să nu ofenseze și să nu folosească termeni care pot jigni sau afecta alți Utilizatori/ Clienti/ Cumpărători;
 • să nu publice pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală sau conțin viruși, texte care reprezintă anumite forme de publicitate în masă sau orice altă formă de spam;
 • să nu înscrie informații sau detalii despre alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială, sau să menționeze prețuri comparative la produsele de pe site.

9.3. Prin înscrierea unor informații/comentarii pe SITE, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acordă Vânzătorului dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, precum și dreptul de a distribui mai departe aceste date în interesul explicit sau implicit de marketing al companiei noastre.

 

 1. 10. LIVRAREA PRODUSELOR

10.1. Taxa de livrare a comenzii dumneavoastră variază în funcție de valoarea comenzii plasate pe site-ul www.irisrobotics.ro.

10.2. Toate comenzile ce depasesc valoarea totală de 6.000 de lei (TVA inclus), vor beneficia de transport gratuit, indiferent de localitate, cu mențiunea ca locația să se afle în România. Pentru comenzile ce au ca adresa de livrare localități din afara țării, taxa de transport va fi suportată de către Client/Cumpărător, indiferent de valoarea totală a comenzii plasate.

 

10.3. În cazul coletelor trimise în Romania, companiile de transport colaboratoare sunt Cargus sau Fun Curier, însă o parte din produse se pot livra (la nivel național) și de către angajații IRIS ROBOTICS SRL aceștia asigurând și instruirea Clienților/Cumpărătorilor în legătură cu utilizarea produsului/produselor cumpărat/e.

10.4. Termenul de livrare al produselor cu disponibilitate în stoc este de 3-5 zile lucrătoare. Pentru produsele din precomandă termenul de livrare este de minim 4 săptămâni.

10.5. Costurile de transport de mai jos sunt valabile indiferent de localitatea din România și sunt calculate în funcție de greutatea gravimetrică și volumetrică.

– pentru Plicuri și colete având o greutate între 1-2 kg – 25 lei (TVA inclus)

– pentru Colete având o greutate între 2-10 kg – 30 lei (TVA inclus)

– pentru Colete având o greutate între 11-22 kg – 35.70 lei (TVA inclus)

– pentru Colete având o greutate peste 22 kg – 45 lei (TVA inclus)

10.6. După plasarea comenzii, veti primi pe adresa dumneavoastră de E-mail atașată comenzii plasate, un E-mail de confirmare a comenzii precum și informații suplimentare cu referire la transport.

 

 1. GARANȚIA PRODUSELOR

11.1. Toate produsele beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare (Legea nr. 449 din 2003 – privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, cu modificările și completările ulterioare) și politicilor comerciale ale producătorilor.

11.2. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

11.3. Toate produsele sunt însoțite de certificatele de garanție emise de către IRIS ROBOTICS SRL. Garanția se pierde în cazul în care se constată că defectele sunt din vina utilizatorului.

11.4. Pentru orice reclamație privind neconformități ale produselor achiziționate, vă rugăm să ne contactați în termen de maxim 48 ore de la recepția coletului, la adresa de E-mail contact@irisrobotics.ro.

11.5. Produsele pot fi transmise in service dupa o analiza a conditiilor in care s-a deteriorat produsul. Daca se dovedeste ca produsele au fost avariate din cause tehnice ce tin de produs, acesta poate fi transmis catre Societate, termenul pentru solutionare fiind de 20 zile lucratoare. In cazul in care cauzele deteriorarii tin de utilizarea necorespunzatoare a produsului, beneficiarul poate transmite in service produsul prin asumarea cheltuielilor de transport a produsului, precum si a cheltuielilor de service.

 

 1. RETURUL PRODUSELOR

12.1. Puteti solicita returul de produse în următoarele cazuri:

– Produsul livrat nu corespunde specificațiilor din site – se poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii (în cazul în care produsul nu mai este disponibil);

Produs nefuncțional în primele 48 ore (2 zile lucrătoare) de la recepție – în cazul în care produsul achiziționat a fost livrat nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, în urma notificării scrise în termen de 48 de ore de la primirea produsului;

Produs în colet deteriorat – pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați recepția lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se poate întocmi un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat integral în momentul în care intrați în posesia fizică a produsului. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare. În cazul în care se utilizează un transportator însărcinat de către Client/Cumpărător, riscul este transferat în momentul livrării produselor către transportator.

 • Produse livrate greșit – în cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

12.2. Costurile de retur pentru situațiile prezentate mai sus (nu și în cazul renunțării la cumpărare) cad în sarcina magazinului nostru on-line.

12.3. Solicitările de retur se notifică pe site-ul nostru către Departamentul ”Suport Clienți” în termen de 48 de ore de la primirea produsului.

12.4. În cazul produselor care se află în Precomandă pe site-ul nostru, acesta nu beneficiază de retur. Prin plasarea unei comenzi pentru produsele aflate în precomandă, vă asumați că acestea nu vor putea fi returnate, întrucât conform politicii magazinului on-line, este considerată o comandă personalizată.

12.5. În toate cazurile de mai sus, cu excepția celui referitor la defectele în perioada de garanție, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite (în ambalajul original și însoțite de toate accesoriile și documentele originale).

12.6. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor, poate genera costuri de aducere la conformitate/stare inițială de pana la 100 % din valoarea produsului.

12.7. Orice modificare a stării produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibilă vânzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusă unor taxe administrative de readucere a produselor la starea în care au fost livrate – taxele sunt cuprinse intre 0 si 100 % din valoarea inițială a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat către Client/Cumpărător la recepționarea produselor deteriorate/modificate.

12.8. Produsele pot fi transmise în Service după o analiză a condițiilor în care s-a deteriorat produsul. Dacă se dovedește că produsele au fost avariate din cauze tehnice ce țin de produs, acesta poate fi transmis catre S.C. IRIS Robotics SRL, termenul pentru soluționare fiind de 20 zile lucrătoare. În cazul în care cauzele deteriorării țin de utilizarea necorespunzătoare a produsului, beneficiarul poate transmite în Service produsul prin asumarea cheltuielilor de transport a produsului, precum și a cheltuielilor de Service.

12.9. Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar Clientilor/Cumpărătorilor persoane fizice.

12.10. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de Client/Cumpărător, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

12.11. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Această clauză se aplică conf. O.G. 130/2000, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicându-se definițiile cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit. e.

12.12. Dacă un produs vândut pe site-ul www.irisrobotics.ro nu este conform cu specificațiile, atunci singura responsabilitate a companiei IRIS Robotics SRL este de a înlocui produsul sau de a returna valoarea de achiziție a acestuia, atunci când înlocuirea sa nu este posibilă.

12.13. IRIS Robotics S.R.L. nu isi asuma in niciun fel responsabilitatea cu privire la pagubele care pot decurge din utilizarea produselor conform recomandarilor transmise catre Client/Cumpărător.

 

 1. CONFIDENȚIALITATE

13.1. IRIS Robotics SRL este operator de date cu caracter personal și va păstra confidențialitatea datelor pe care le furnizați: nume, prenume, E-mail, număr de telefon, adresă de livrare, firmă, după caz. Totodată, Vânzătorul va asigura securitatea datelor oferite și va lua măsuri tehnice și organizatorice pentru o gestionare eficientă a acestora, strict în scopurile declarate în prezentul contract.

13.2. Datele sunt prelucrate în următoarele scopuri:

–  Înregistrarea și confirmarea comenzii;

–  Emiterea facturii și verificarea efectuării plății;

– Cazurile de livrare către curier (în vederea expedierii comenzii), vor fi transmise datele necesare către firma de curierat;

13.3. Pentru a cunoaște mai mult detaliile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și drepturile pe care le aveți, vă rugăm consultați Politica de Cookies.

 

 1. RĂSPUNDERE

14.1. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru respectarea prevederilor prezente, pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesarii Contului, și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

14.2. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

14.3. Vânzătorul/Societatea își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui Document.

14.4. Clienții/Cumpărătorii își asumă întreaga responsabilitate în cazul divulgării datelor personale către terți, compania noastră nu poate fi facută responsabilă, în situația în care un Client/Cumpărător este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că este reprezentant al Vânzătorului sau că reprezintă interesele acestuia.

14.5. Vor fi considerate tentativa de frauda sau frauda urmatoarele actiuni asupra website-ului www.irisrobotics.ro și continutului acestuia:

 • accesarea datelor de orice tip ale unui Utilizator/Client/Cumpărător prin folosirea unui cont sau prin orice altă metodă;
 • alterarea sau modificarea conținutului SITE-ului sau orice corespondență expediata prin orice mijloc de comunicare de către IRIS ROBOTICS SRL către Utilizator/Client/Cumpărător;
 • afectarea performanțelor serverului pe care rulează SITE-ul irisrobotics.ro;
 • accesarea sau divulgarea oricărui terț care nu are autoritatea legală necesară, orice conținut expediat de către IRIS ROBOTICS SRL către Utilizator/Client/Cumpărător, atunci când acesta nu este destinatarul legitim al conținutului;
 • În oricare din situațiile de mai sus, IRIS ROBOTICS SRL își rezervă dreptul de a se adresa autorităților competente. Fraudele și tentativele de fraudă sunt pedepsite conform legislației penale în vigoare, iar părțile prejudiciate pot cere în instanță repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, după caz.
 • De asemenea, în cazul tranzacțiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricărei autorități publice, instituții autorizate, unități bancare partenere, Vânzătorul are obligația, iar Clientul/Cumpărătorul își dă acordul, privind comunicarea datelor cu caracter personal.

 

 1. LITIGII

15.1. Prezentul contract este supus legii romââ

îc. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești prevăzute de legislația civilă.

 

 1. CONTACT

16.1. Pentru orice detalii sau întrebări despre produse sau comenzi vă rugăm să ne contactați la adresa de E-mail: contact@irisrobotics.ro sau la numerele de telefon: +40738.435.679, +40725.489.118, de Luni până Vineri, în intervalul orar: 9 – 18.