Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

Studiu de caz: Pepper Robot la Logiscool Făgăraș

Tehnologia este viitorul, iar oamenii trebuie să fie pregătiți pentru viitor. Acesta este unul dintre motivele pentru care Logiscool Făgăraș a lansat cursuri de robotică pentru copii.

Și cum puteau fi prezentate cursurile mai bine decât cu ajutorul unui robot?!  Citește mai departe pentru a afla cum au reacționat copiii la întâlnirea cu Pepper Robot și ce au învățat de la el.

Despre Logiscool Făgăraș

Logiscool este o școală de programare destinată copiiilor cu locații în peste 25 de țări. În România există 50 de locații în care au învățat programare peste 30.000 de copii. Metodologia de predare are la bază module interconectate. Pe măsură ce elevii avansează de la un modul la altul, aceștia dobândesc noțiuni noi de programare și pun în practică abilitățile dobândite anterior. Începutul anului 2022 a marcat deschiderea unei noi școli în Făgăraș. Andrei și Ioana Cârligeanu (managerii școlii) au pus bazele acesteia din pasiunea pentru tehnologie și din dorința de a pregăti tinerii pentru meseriile viitorului. Logiscool Făgăraș militează pentru alfabetizarea digitală a copiilor, precum și pentru deschiderea orizontului lor către abilitățile digitale. Pe lângă alte cursuri din programă, școala din Făgăraș va adăuga din septembrie și cursuri de robotică. Astfel, copiii vor construi diferite piese hardware pe care le vor putea aduce la viață prin programare.

Provocările întâmpinate

Având în vedere perioada scurtă de la deschidere și până în prezent, școala depune încă eforturi considerabile pentru a-și spori notorietatea în Făgăraș și prin localitățile din împrejurimi.  Scopul este de a face această școală cunoscută de cât mai mulți părinți și mai mult decât atât, aceștia să conștientizeze oportunitățile pe care Logiscool le oferă în dezvoltarea copiilor lor. Așa ajungem la legătura dintre lansarea cursurilor de robotică și Pepper Robot.  Managementul Logiscool Făgăraș a căutat o metodă prin care să stârnească copiiilor pasiunea pentru robotică și programare, precum și să crească rata de participare la evenimentul de lansare. În plus, s-a dorit consolidarea entuziasmului pentru programare al actualilor cursanți, fiind cunoscut faptul că  de multe ori copiii renunță la o activitate dacă ajung să se plictisească de ea.  Cursurile de programare Logiscool sunt educative, dar și distractive prin natura lor. 

Soluția: Robotul Pepper

Cum să le stârnești copiiilor pasiunea pentru robotica?  Cu un robot pe cât de real, pe atât de prietenos și de fascinant! PEPPER LOGISCOOL Am fost extrem de încântați de ideea că unii copii și-ar putea dezvolta competențele datorită lui Pepper și le-am pregătit o experiență de neuitat. Ce a făcut Pepper la cursurile de Robotică:
  • A întâmpinat copiii în sală de clasă și le-a oferit informații valoroase prin discursuri scurte și educative.
  • A dansat, a făcut selfie-uri, a dat îmbrățișări și pupici tuturor copiiilor.
  • A susținut o prezentare educativă despre componentele Hardware și Software, pentru a-i face pe copii să înțeleagă cum este programat să facă toate aceste acțiuni.
  • A oferit demonstrații practice a funcțiilor pentru care a fost programat să le facă în cadrul cursului.
O parte din echipa Iris Robotics a fost prezentă în data de 13 august la Logiscool Făgăraș pentru a lua parte la evenimentul dedicat lansării cursurilor de robotică.

Rezultate înregistrate de Pepper la eveniment

Odată ajuns la locație, Pepper i-a întâmpinat pe copii, le-a povestit despre cursurile de robotică și le-a răspuns la întrebări într-un mod mai mult sau mai puțin amuzant. Evident că nu puteau lipsi nici vestitele mișcări de dans ale lui Pepper, îmbrățișările sau pupicii oferiți din când în când. Fascinați de prezența robotului, copiii s-au adunat în jurul lui încercând să îi descopere toate „secretele”. Lucrurile au fost mult mai clare pentru ei odată ce au asistat la prezentarea lui Pepper. Au aflat astfel ce senzori, difuzoare, camere și motoare sunt integrate în hardware și cum îl ajută acestea să vorbească, să îi recunoasă pe cei din jur sau să se deplaseze. Mai mult, au înțeles cum este programat Pepper și faptul că, dacă se dedică îndeajuns, în viitor vor putea să programeze și ei astfel de roboți. Grupe de copiii la mai multe categorii de vârstă au venit prin rotație să îl întâlnească pe Pepper. Evenimentul a fost plin de mirare, bucurie, râsete și entuziasm. Fascinația a fost prezentă deopotrivă la copii, cât și la părinții care i-au însoțit. În final, aceștia au plecat acasă nerăbdători să înceapă cursurile de robotică, înțelegând posibilitățile care se pot deschide pentru ei în viitor.

Feedback-ul celor de la Logiscool Făgăraș

„Pepper este exemplul perfect pentru ce se poate face in materie de robotica. Noi deschidem cursurile de robotica din luna septembrie 2022 si am vrut sa le aratam elevilor la ce nivel pot ajunge urmand cursurile Logiscool la Fagaras.” „A fost o zi magica iar copiii au fost foarte incantati de prezenta robotului umanoid Pepper. Toti elevii au fost foarte curiosi sa ii puna intrebari si sa il atinga. Evenimentul a fost un succes si ne dorim ca pe viitor sa il mai aducem pe Pepper alaturi de noi si la alte evenimente.” „Super colaborare. Andrei de la Iris Robotics a tinut si prezentarile pentru noi si asta ne-a ajutat foarte mult. Va multumim pentru implicare si pentru naturalete si pe viitor ne dorim sa colaboram in mai multe directii.”  

Ai un eveniment la care vrei să-l închiriezi pe Pepper?

Completează formularul de contact

Dacă ți-am stârnit curiozitatea pentru Pepper apasă ­aici afla mai multe despre prezența lui ca ghid la muzeu.   
Studiu de caz: Pepper Robot la Logiscool Făgăraș 5

Vrei să îl ai alături pe Pepper la următorul eveniment pe care îl organizezi? 

Discută cu un consultant