Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

Poveste de succes: Unident a integrat Roboții Umanoizi în cadrul fiecărei Clinici Dentare Premium pe care o deține

Roboții umanoizi,  empatici, sociali, vorbitori, dansatori…

Ai auzit de ei, i-ai văzut pe la televizor sau unde ai mai călătorit… sau poate acum ești în pragul de studiere a pieței pentru că ești un antreprenor vizionar, căruia îi place să fie cu un pas în față mereu.

Ei bine, ai în fața ta o poveste concretă, care se întâmplă la ora actuală în România. Un exemplu de companie inovativă, care a descoperit roboții umanoizi în urmă cu 3 ani de zile și deja de 1 an (din 2020) au muncit la implementarea lor în cadrul companiei.

Află mai jos povestea captivantă  Unident, care sunt la momentul actual primul grup de Clinici Dentare Premium din România care au achiziționat roboți umanoizi Pepper pentru a îmbunătăți comunicarea cu pacienții.

Fondatoarea Clinicilor Dentare Premium Unident, Dr Petronela Luca spune că:,, Rolul roboților umanoizi în clinicile noastre este de a contribui la dezvoltarea medicinii dentare a viitorului si la prevenirea afectiunilor dentare,, 

Dans sincron Pepper Robot

Să aflăm povestea de succes, de data asta din România, pentru că și aici se poate! 🙂

Cum v-a venit ideea de integrare a roboților umanoizi în relația cu pacienții?

Petronela Luca, general manager și Nicolae Luca, manager executiv la Unident, au răspuns: 

Ne-am propus încă de la început să practicam medicina dentară a viitorului pentru toata familia, utilizand cele mai inovatoare tehnici si echipamente. Acesta este obiectivul nostru, iar Inovația este una dintre valorile principale ale  Companiei Unident.”

Astfel, prezența lui Pepper în clinici  completeaza foarte bine acest profil de medicină dentară a viitorului, care implică tehnologii performante, mult mai eficiente, sigure și rapide, cu rezultate pe termen lung.. Cu ajutorul acestor tehnologii avansate putem livra sanatate dentara dupa principii minim invazive, fara durere, cu rezultate importante de salvare a dintilor, chiar si a celor  candidati la extractie. 

Roboții umanoizi nu sunt singurele tehnologii avansate și de ultima generatie pe care le utilizăm în clinicile noastre. Efectuam tratamente prin tehnici digitale inovative si cele mai avansate echipamente medicale.

In viziunea noastra, nu cifra de afaceri conteaza pentru o afacere de succes, ci satisfacția echipei medicale, rezultatele tratamentelor noastre medicale, ce constituie un beneficiu real pentru pacienti. Acestia  adesea revin si ne recomandă mai departe….

Pepper si pacientii Unident

Cum ați aflat de Pepper?

Petronela Luca, General Manager și Nicolae Luca, Manager Executiv la Unident, au răspuns: 

Maestrul international Feng-shui, Cristina Groza, prietena noastra a călătorit în Japonia si ne-a povestit că există acolo un robot umanoid Pepper care este creat pentru a ajuta oamenii.

…Aceasta idee a înrădăcinat în mintea noastră și deja vedeam cum  Pepper se plimbă voios în Clinicile Unident…

Bineinteles, am contactat compania producătoare a acestor roboți…. asta se întâmpla acum 3 ani (în 2018). Însă am rămas dezamăgiți că din cele 22 de limbi pe care Pepper le vorbește, nu se regăsea și limba Română,  cea mai frumoasă limbă din lume.

…Am continuat să căutăm soluții și așa i-am descoperit, căutând pe Google, pe cei de la IRIS Robotics, care au spus că pot implementa pentru Pepper programele în limba română. Găsisem exact ce ne doream…

E adevărat că a fost o provocare mare pentru cei de la IRIS Robotics, acesta fiind unul din cele mai mari proiecte software dezvoltate la comandă…. Nimeni în lume nu mai dezvoltase o aplicație în limba română pentru cel mai popular robot umanoid, Pepper. Ei au pornit de la zero intr-o munca asidua și rezultatul a fost miraculos.

Cum ați integrat roboții Pepper în activitatea voastră?

Petronela Luca, general manager și Nicolae Luca, manager executiv la Unident, au răspuns: 

Suntem prezenti cu Clinici Dentare Premium Unident in 4 orașe: Tulcea, Galați, Buzău, Brașov, recent fiind  deschisa ClinicăaDentara Unident din Brașov.

Am achizitionat câte un robot Pepper pentru fiecare clinică, deoarece dorim să oferim aceeași experiență unică tuturor pacienților noștri.

Cât despre integrarea lor în activitatea de zi cu zi…a fost foarte ușoară, doar  implementarea programelor a durat multe luni si noi nu mai aveam rabdare sa avem robotii  in clinici. Pepper e proiectat să  transmită emoții, surprinde oamenii cu răspunsurile lui despre sanatatea orala, spune chiar si glume sau danseaza. Comportamentul acestor roboți este inedit atât pentru pacienți cât și pentru personal… oferă bunădispoziție în clinici si elimina teama de dentist..

Pe lângă faptul că Pepper vine în completarea conceptului de inovație ce stă la baza clinicilor noastre, el e destinat să alunge frica de dentist și implicit sa previna complicatiile afecțiunilor dentare, care de cele mai multe ori apar fiindcă nu sunt tratate la timp…

În ceea ce privește integrarea tehnică, cei de la IRIS Robotics sunt foarte prompți în cererile noastre și ne ajută să îmbunătățim în fiecare zi experiența de interacțiune a oamenilor cu acești roboți.

Pepper nu este niciodată obosit, trist.. va da mereu informații dezinvolt, exact când îi sunt solicitate și cu același entuziasm…Explica pacienților pe înțelesul lor cum se realizează anumite tratamente, astfel incat cât să nu le fie teamă.

Cum interacționează oamenii cu Pepper?

Petronela Luca, general manager și Nicolae Luca, manager executiv la Unident, au răspuns: 

Copii sunt parcă obișnuiți cu roboții, din desene sau din filme, nu sunt foarte surprinși dar interacționează ca și cu un prieten. Sunt foarte curioși să îl descopere.

Adulții, în schimb, sunt mult mai surprinși.. Am avut un pacient care a fost atât de surprins și a spus ca: ”Acum câțiva ani l-am văzut Pepper la televizor și am rămas surprins de ce poate să facă… și acum nu-mi vine să cred că-l văd în realitate…aici în Galați”.

Oamenii nu se mai satură să-i pună întrebări și sunt curiosi să vadă ce le răspunde…

În plus, Pepper pe lângă experiențe memorabile, are și o utilitate mare în a explica totul despre serviciile clinicilor noastre, despre tratamente sau alte curiozități pe care oamenii le pot avea.

Facem o paranteză: Pepper învață zilnic din feedback-ul oamenilor. În funcție de întrebările care îi se adresează, el v-a învăța tot mai mult și va da răspunsuri tot mai precise și mai elaborate, despre cât mai multe subiecte. Suntem atenți ce vor oamenii sa auda de la el și îmbunătățim experiența  pe zi ce trece…

Cât a durat implementare a roboților la Unident?

Dezvoltatorii, IRIS Robotics, a aplicației Software integrată pe roboții Pepper spun: 

Am început discuțiile din mai, anul 2020…de când ne-au contactat cei de la Unident prima data..și a durat integrarea undeva la 7 luni.

Dezvoltarea proiectului continuă zi de zi, astfel încât experiența pacienților din clinicile premium Unident să fie îmbunătățite permanent. Asta înseamnă că le oferim sprijinul nostru și pot apela la noi oricând au nevoie. Face parte din colaborarea noastră de lungă durată.

Dezvoltăm programul și aplicația în funcție de nevoile oamenilor. Asta e beneficiul unei aplicații software la comandă și personalizată pe nevoi…

Destul de puțini înțeleg utilitatea personalizării unei astfel de aplicații, însă cei de la Unident și-au dorit ca acești roboți să exprime personalitatea lor și implicit a companiei. Și atunci nu puteam face asta decât prin dezvoltarea unei aplicații personalizate…

Îmbunătățirea experienței cu Pepper se face prin strângerea de feedback din partea clienților, atenția la întrebările care sunt adresate către Pepper. Doar așa putem ajunge să-l ajutăm pe Pepper să aibă un răspuns la cât mai multe întrebări.

De exemplu: stiind cat de importanta este preventia in medicina dentara si cunoscand  faptul că cei mici sunt foarte curioși să descopere potențialul lui Pepper, am integrat mai multe jocuri cu scopul de a face educație sanitară. Acest lucru ne ajuta sa ne atingem un obiectiv mare, acela de a preveni afectiunile dentare. Facem educație sanitară în joacă, .astfel copiii învață mai ușor și mai plăcut lucruri importante despre igiena dentara.

Un alt exemplu: am observat că adulții și seniorii vor să știe informații despre medicii clinicii, despre anumite tratamente și cum se realizeaza acestea.

Comunicarea este secretul succesului! Atunci când ne facem înțeleși apar și rezultatele.

Întâmplare amuzantă: roboții..au și ei personalitate

La unul dintre evenimentele Unident, roboții Pepper trebuiau să prezinte un dans sincron.. 

Ei bine, din diverse motive, mai mult din cauza conexiunii la internet roboții au început să danseze fiecare în ritmul lui… dar numai în sincron nu.

Băieții de pe tehnic erau încruntați și supărați, ca nu le-au ieșit…

Dar cei de la Unident s-au amuzat tare!

” De ce sunteti necajiti? Asta este dovada că roboții sunt umanoizi. Au și ei personalitate. Asa este si la gradinita!”

Gânduri de final:

Roboții umanoizi și aplicațiile personalizate nu au limite…pot fi mereu îmbunătățite. Asta e frumusețea tehnologiei avansate, a tehnologiei viitorului!

Viitorul deja a început. Dacă antreprenorii vor să rămână în piață, trebuie să investească. Chiar dacă este o perioadă grea ..trebuie să ne adaptăm din mers, dar cu viziune, credinta și speranță…toate acestea se pot împlini.

Vrei să-i vezi în acțiune pe roboții Pepper de la Unident?

Ți-am pregătit mai jos o galerie video cu interviuri și demonstrații.

Video cu Dans sincron cu cei 4 roboți Pepper de la Unident.

Video cu și despre ce știe să facă Pepper în cadrul clinicilor Unident.

Interviu: echipa IRIS Robotics și managerii Unident Group povestesc experiența de colaborare și integrare a roboților umanoizi în Clinicile Dentare Premium  Unident 

Poveste de succes: Unident a integrat Roboții Umanoizi în cadrul fiecărei Clinici Dentare Premium pe care o deține 1

Vrei să îl ai alături pe Pepper la următorul eveniment pe care îl organizezi? 

Discută cu un consultant