Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

Tehnologie FDM (Fused Deposition Modeling)

Procesul de printare se realizează prin topirea unui material plastic, consumabil solid. Materialul este distribuit în straturi, pe masa imprimare, iar filamentul de plastic este alimentat printr-un extruder la cald care înmoaie materialul suficient cât să poată fi amplasat cu precizie pe panoul de imprimare.

Cele mai populare filamente potrivite pentru imprimantele cu tehnologie FDM.

Tipuri de filamente ce nu necesită setări tehnice și sunt ușor de folosit:

 

  • FILAMENT PLA – cel mai comun filament cu o duritate mică. Se folosește foarte ușor. Pentru acest tip de consumabil există deja setări predefinite în imprimanta 3D și software.
  • FILAMENT PETG – un filament cu o duritate medie, pentru piese de rezistentă. Piese care nu necesită condiții specifice în mediul de printare. Există setări predefinite în imprimante pentru acest tip de filament.
  • FILAMENT ABS – un filament des întâlnit în crearea pieselor mecanice sau care trebuie să aibă o rezistență mare. Obiectul printat poate fi cu până la 100% umplut cu material și e mai greu.

 

Tipuri de filamente ce necesită setări tehnice, specializare sau training pentru a putea fi folosite:

 

  • Filament flexibil – dacă ai nevoie să creezi obiecte flexibile poți alege materialele NINJA FLEX, TPU. Aceste materiale nu au o gamă de culori foarte mare, iar prețul este destul de ridicat.
  • Filament solubil(PVA) – acest material implică un proces de printare pe baza de suporți, care după ce materialul este final, obiectul se bagă în apă și suporții de susținere se dizolvă.
  • Filament wood: care imită lemnul, textura lemnului.
  • Filament metalic: ce imită metalul.

Toate produsele:

Ai întrebări?

Contactează-ne la: