Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

Ghidul tău complet în alegerea unei imprimante 3D

Cuprins Introducere
  1. Ce specificații trebuie să aibă o imprimantă 3D?
    1. Ce dimensiuni au obiectele pe care vrei să le printezi?
    2. Cat de multe obiecte ai de printat?
    1. Ce tipuri de consumabile există în imprimarea 3D și care tehnologie e potrivită nevoilor tale?
  1. Ce imprimante 3D sunt potrivite pentru industria ta?
    1. Imprimante 3D potrivite În PRODUCȚIE.
    2. Imprimante 3D potrivite pentru pasionații de tehnologie
    3. Imprimante 3D potrivite pentru ÎNVĂȚĂMÂNT
    4. Imprimante 3D potrivite pentru HORECA
    5. Imprimante 3D potrivire pentru TEHNICĂ DENTARĂ
    6. Imprimate 3D potrivite pentru DESIGN, SCULPTURĂ SAU ARHITECTURĂ
    7. Imprimante 3D potrivite pentru domeniul AUTO
Nu ai timp să citești acum?    Descarcă ghidul

Ghidul tău complet în alegerea unei imprimante 3D potrivită nevoilor tale

Există sute de producători de imprimante 3D și poate fi dificil uneori să te orientezi către o imprimantă care îți poate oferi, la capacitate maximă, exact rezultatul dorit. Cum știi să alegi ce e mai bun pentru tine? Cum știi ce materiale ai nevoie că să-ți poți creea obiectele mult dorite? Cum știi câți bani ar trebui să cheltuiești pe o imprimantă 3D? Sau ce model să alegi, mai ales că sunt multe modele asemănătoare care pot face exact același lucru. Pentru a nu petrece ore în șir pe internet să cauți diverse informații în surse multiple, am pus noi totul într-un singur loc. Sunt câteva aspecte foarte importante pe care le voi atinge în acest ghid, care te vor îndruma pas cu pas spre cea mai bună alegere.

Dar să ne prezentăm întâi

Noi suntem iris robotics, o companie din România care ne ocupăm exact cu aceste lucruri. Distribuim imprimante 3D, roboți umanoizi și soluții software personalizate. Mai mult de atât, facem și personalizări software pentru aceste produse, potrivite nevoilor fiecărui client. Am putea spune că ne-au trecut câteva sute de imprimante 3D prin mână, de aceea suntem siguri că și tu vei găsi util acest ghid. Dacă ai o afacere într-unul din următoarele domenii și dorești să automatizezi unele procese, o imprimantă 3D te poate ajuta să faci acest lucru la costuri reduse și într-un mod eficient.
  • Producție
  • Invățământ
  • HoReCa
  • Tehnică Dentară
  • Design
  • Sculptură
  • Arhitectură
  • Auto
Bineînțeles asta nu înseamnă că dacă pur și simplu ești pasionat de tehnologie nu ar trebui să citești mai departe, ci dimpotrivă, vei vedea mai jos ce ți se potrivește și ție.

Până la finalul acestui ghid, vei putea răspunde cu ușurință la următoarele întrebări.

  • Ce imprimante 3D sunt potrivite pentru industria ta?
  • Ce dimensiuni au obiectele pe care vrei să le printezi?
  • Cât de multe obiecte ai de printat?
  • Ce printezi mai exact și unde va fi folosit?
  • Cât de fine sunt detaliile obiectelor pe care vrei sa le printezi? Să începem! ^_^

În primul rând, înainte să trecem la domeniile de activitate, este important să știi câteva criterii și specificații care îți vor spune dacă o imprimantă 3D este potrivită pentru tine sau nu.

Cum îți dai seama? Afli mai jos.

Ce dimensiuni au obiectele pe care vrei să le printezi?

    • Dacă obiectul tău are până în 25 x 21 x 21 cm, atunci poți opta cu încredere pentru o imprimantă cu volum mic de printare.
    • Dacă obiectul tău are până în 45x45x47cm, atunci trebuie să alegi o imprimantă cu volum mic sau mediu.
    • Dacă obiectul tău are aproximativ 61x61x61cm, în general, aceste imprimante sunt pentru uz semi-industrial, deci vei avea nevoie de o imprimantă cu volum mare de printare.
Acum că știi aproximativ cât de mare vrei să fie obiectul, e important să te gândești și cât de multe piese/obiecte vrei să printezi pe zi sau pe lună. Așadar, mergem mai departe.

Cat de multe obiecte ai de printat?

Aici există două situații:

  1. Imprimante 3D pentru hobby și începători – ceea ce înseamnă că ai nevoie să printezi puține piese, pentru proiecte personale, proiecte de cercetare, etc. Imprimanta pe care o alegi poate fi cu volum mic sau mediu de printare.
Ca număr de piese, cu multe modele de imprimante 3D poți printa zilnic, fără să fie nevoie de mentenanță sau intervenții tehnice. Asta e valabil la imprimantele 3D asamblate ce vin gata configurate. Mai exact, cu o imprimanta cu volum mic sau mediu poți printa de la 1 până la 50 de piese pe lună. Totul depinde de cât de mare e obiectul și cât de fine vrei să fie detaliile. Poți printa 5 piese într-o oră sau poți printa aceleași 5 piese, dar în 3 ore dacă vrei să iasă cu detalii fine și impecabile, la o rezoluție maximă.
  1. Imprimante 3D profesionale și pentru cunoscători – probabil nu ai nevoie de foarte multe piese, dar cea mai importantă e calitatea și rezoluția produsului. Imprimantele 3D profesionale nu sunt gata configurate și asamblate, tocmai de aceea necesită un training pentru cei care nu au mai folosit înainte sau ca și cunoscător trebuie să știi să-i configurezi singur setările tehnice.
În această categorie găsești imprimante 3D și cu volum mic, mediu sau mare de printare. Obiectele pot avea până la 61x61x61 cm. Cu majoritatea modelelor profesionale poți printa mai multe piese deodată, pentru eficiență. Fiind indicate domeniilor de specialitate, în producție, medicină, tehnică dentară, auto, inginerilor și proiectanților, aceste modele profesionale sunt mai puțin accesibile ca preț, dar oferă rezultate cu o rezoluție și precizie foarte mare, într-un timp mai scurt. Pentru ambele situații diferențele cele mari pot fi date de tehnologia aleasă pentru printarea 3D. Vei vedea mai departe ca exista mai multe metode de printare, dar și multiple materiale ce se pot folosi în funcție de nevoi.

Ce printezi mai exact și unde va fi folosit?

Una din cele mai importante etape în achiziționarea unei imprimante 3D este alegerea tehnologiei de printare 3D.

Ce tipuri de consumabile există în imprimarea 3D și care tehnologie e potrivită nevoilor tale?

De reținut: există patru tehnologii principale de printare.
  1. Tehnologia FDM – printare prin topirea materialelor plastice.
  2. Tehnologia cu rășină – printare cu materiale lichide.
  3. Tehnologia SLS – printare cu material pudra.
  4. FOOD – printare cu cerneală comestibilă. Le prezint în detaliu pe fiecare în parte.
1. TEHNOLOGIA FDM (Fused Deposition Modeling) – procesul de printare se realizează prin topirea unui material plastic, consumabil solid. Materialul este distribuit în straturi, pe masa imprimare, iar filamentul de plastic este alimentat printr-un extruder la cald care înmoaie materialul suficient cât să poată fi amplasat cu precizie pe panoul de imprimare.

Trei cele mai populare filamente potrivite pentru imprimantele cu tehnologie FDM.

  • FILAMENT PLA – cel mai comun filament cu o duritate mică. Se folosește foarte ușor. Pentru acest tip de consumabil există deja setări predefinite în imprimanta 3D și software.
  • Incinta: acest tip de material se poate folosi și la imprimante cu incinta deschisă, dar și la cele cu incintă închisă.
  • Rezistență: nu este foarte rezistent și nu se recomandă folosirea lui în crearea de obiecte pe care se poate pune presiune sau care sunt folosite în mod repetat. Însă sunt ideale pentru obiecte de decor sau care nu sunt supuse uzurii.
  • Duritate: acest material are o duritate mică.
  • Accesibilitate: poți găsi filamente de 1 kg sau 5 kg la prețuri foarte accesibile.
  • FILAMENT PETG – un filament cu o duritate medie, pentru piese de rezistentă. Piese care nu necesită condiții specifice în mediul de printare. Există setări predefinite în imprimante pentru acest tip de filament.
  • Incinta: se poate folosi și în imprimantele cu incintă închisă, dar și în cele cu incintă deschisă. Nu este toxic.
  • Rezistență: piesele sunt destul de rezistente, încât poți crea obiecte de uzură sau de rezistență.
  • Duritate: acest material are o duritate medie.
  • Accesibilitate: poți găsi filamente de 1 kg sau 5 kg la prețuri foarte accesibile.
  • FILAMENT ABS – un filament des întâlnit în crearea pieselor mecanice sau care trebuie să aibă o rezistență mare. Obiectul printat poate fi cu până la 100% umplut cu material și e mai greu.
  • Incinta: se recomandă utilizarea acestui material doar în imprimantele cu incinta închisă deoarece e un material toxic și pretențios. Are nevoie de o temperatură constantă în procesul de imprimare, altfel există riscul ca obiectele să nu se printeze corect. Se așează într-un loc fix, și protejat de traficul intens, în momentul folosirii.
  • Rezistență: un material cu o rezistență mare cu care poți crea piese care pot fi supuse la uzură.
  • Duritate: acest material are o duritate medie.
  • Accesibilitate: poți găsi filamente de 1 kg sau 5 kg la prețuri foarte accesibile.
Filamentele prezentate mai sus nu necesită setări tehnice, imprimantele au deja în soft-ul lor setări predefinite pentru aceste materiale.

Mai jos, voi prezenta câteva materiale care necesită specializare sau training pentru a putea fi folosite:

  • Filament flexibil – dacă ai nevoie să creezi obiecte flexibile poți alege materialele NINJA FLEX, TPU. Aceste materiale nu au o gamă de culori foarte mare, iar prețul este destul de ridicat.
  • Filament solubil(PVA) – acest material implică un proces de printare pe baza de suporți, care după ce materialul este final, obiectul se bagă în apă și suporții de susținere se dizolvă.
  • Filament wood: care imită lemnul, textura lemnului.
  • Filament metalic: ce imită metalul.
Acum trecem la tehnologia de printare cu materiale lichide.
  1. TEHNOLOGIA CU RĂȘINĂ – printarea 3D se face cu un laser, iar materialul folosit este lichid. Această tehnologie o vei găsi doar la imprimantele cu incintă închisă. Sunt puțin mai pretențioase, necesită anumite setări tehnice care nu sunt predefinite și în general această tehnologie e indicată cunoscătorilor sau profesioniștilor.
  2. DLP(digital light projector) – printarea se face cu ajutorul unui ecran proiector de lumina digital, special dezvoltat. E considerată a fi cea mai ieftină variantă de printare cu rășină. Se potrivește de minune pentru proiecte personale, unde detaliile și precizia nu sunt pe primul loc.
  • Incinta: se folosește doar la imprimantele 3D cu incintă închisă.
  • Rezistență: are o rezistenta mica spre medie. Se foloseste la crearea decoratiunilor sau în proiecte individuale pentru testare.
  • Duritate: are o duritate mică.
  • Accesibilitate: imprimantele cu tehnologia DLP nu au un preț foarte ridicat, nefiind o imprimantă profesională. E mai mult pentru hobby.
  1. UDP – este o tehnologie patentată de UNIZ. Și e una din cele mai rapide tehnologii. Printeaza de 10x ori mai repede fata de alte tehnologii cu rășină. Imprimantele 3D sunt profesioniste și folosite doar în domenii unde e nevoie de o precizie foarte mare a obiectelor, dar și de rapiditate.
  • Incinta: se folosește doar la imprimantele 3D cu incintă închisă.
  • Rezistență: are o rezistență foarte mare.
  • Duritate: are o duritate mare, dar cu detalii fine.
  • Accesibilitate: nu sunt accesibile pasionatilor sau companiilor mici de producție. Această tehnologie este una profesională și necesită pregătiri și materiale scumpe pentru a putea fi utilizată.
  1. SLA (stereolitografie) – printarea are loc cu ajutorul unui laser cu putere mare pentru a fuziona materialul lichid împreună într-o formă 3D dorită. Detaliile obiectelor sunt redate foarte bine și se folosește pentru obiecte delicate unde precizia contează.
  • Incinta: se folosește doar la imprimantele 3D cu incintă închisă.
  • Rezistență: medie spre mare.
  • Duritate: are o duritate medie.
  • Accesibilitate: sunt relativ accesibile, dar indicate tot pentru profesioniști și cunoscători, care printează un volum mai mare de obiecte.

Tehnologia prezentată mai sus poate folosi mai multe tipuri de rășină:

  1. Rășina de bază: poate fi folosită la orice tip de tehnologie cu rășină și este cea mai comună. Are o rezistență mai mică, fiind un material mai sensibil. Se folosește pentru piese care nu sunt neapărat pentru rezistente.
  2. Rășina foarte rigidă: se foloseste la producția de echipamente care trebuie să aibă rezistență foarte mare. Obiectele pot susține un volum mare de presare și sunt rezistente la uzură.
Cele două de mai sus sunt mai comune, se folosesc la majoritatea tehnologiilor cu rășină. Mai e și rășina specială pentru tehnică dentară. Acesta se utilizează doar în laboratoare și nu sunt accesibile ca preț.

Cel de-al treilea tip de tehnologie, o reprezintă printarea cu un material pe bază de pudră.

1. SLS (sinterizare selectivă cu laser) – printarea are loc cu ajutorul unui laser cu putere mare pentru a fuziona materialul pudrat împreună într-o formă 3D dorită. Detaliile obiectelor sunt redate foarte bine și se folosește pentru obiecte delicate unde precizia contează. Este ideală atât pentru prototipuri funcționale, cât și pentru mici rulaje de producție, deoarece oferă un grad ridicat de libertate de proiectare, precizie ridicată și proprietăți mecanice excepționale.
  • Incinta: se folosește doar la imprimantele 3D cu incintă închisă.
  • Rezistență: are o rezistență destul de bună, poți crea obiecte de artă, bijuterii, piese mecanice și cam orice idei îți mai vin.
  • Duritate: are o duritate medie spre mare.
  • Accesibilitate: imprimantele 3D cu aceasta tehnologie sunt mai puțin accesibile ca preț, dar se merită dacă o folosești zilnic în proiecte personale sau rulaje mici, medii sau mari de producție.

Cat de fine sunt detaliile obiectelor pe care vrei să le printezi?

Exista diferente vizibile între tehnologii. Se pot observa detaliile foarte fine la unele sau materialele foarte texturate la altele.

Mai jos sunt rezoluții pentru tehnologia pe rășină.

Tehnologia DLP exemplu Anycubic Photon – rezoluție 25-100 microni
Tehnologia DLP exemplu Anycubic Photon - rezoluție 25-100 microni
Tehnologia SLA exemplu Uniz Slash Plus – rezoluție 20 microni
Tehnologia SLA exemplu Uniz Slash Plus - rezoluție 20 microni
Tehnologia UDP rezoluție 10-300 microni
Tehnologia UDP rezoluție 10-300 microni

Mai jos sunt rezoluții pentru tehnologia FDM (cu materiale plastice)

Prusa: 0,05- 0,30mm
Prusa: 0,05- 0,30mm
Anycubic 4MaxPRO 0,05- 0,30mm
Anycubic 4MaxPRO 0,05- 0,30mm
German RepRap – 0,05
German RepRap - 0,05
Tehnologia cu rășină: utilizatorul acestor imprimante trece printr-un proces mai îndelungat de instruire, deoarece e nevoie de setări tehnice care nu sunt predefinite. Imprimanta 3D e mult mai pretențioasă și necesită o curățare riguroasă în prealabil. Dacă te numeri printre profesioniștii care își doresc rezultate impecabile și precise, această tehnologie ți se potrivește. Tehnologia FDM: aceste imprimante vin cu setările predefinite și micile modificări sau mentenanța e foarte ușor de făcut. Față de tehnologia cu rășină, detaliile nu sunt perfecte în tehnologia FDM. Însă, pentru a ajunge la obiecte delicate și fine, se poate renunța la timp și cu câteva setări tehnice, poți printa o piesă cu detalii mult mai fine, dar într-un timp mai îndelungat. Nu ai timp să citești acum?      Descarcă ghidul

Ce imprimante 3D sunt potrivite pentru industria ta?

Acum, vom trece prin cele mai populare industrii în care printarea 3D și-a pus deja amprenta și nu numai. Îți voi explica ce trebuie să alegi pentru domeniul tău de activitate, ce funcționează cel mai bine și cu rezultate remarcabile.

Imprimante 3D potrivite În PRODUCȚIE.

În domeniul producției ai nevoie de o imprimantă 3D profesională. Te ajută să scazi costurile de producție și să eficientizezi timpul pentru a nu întrerupe producția din cauza micilor sau chiar marilor defecțiuni ale echipamentelor principale.

Imprimanta 3D pe care o alegi trebuie:

  • Să poată printa mai multe piese deodată, pentru eficiență;
  • Să aibă precizie foarte bună;
  • Să poată crea piese rezistente;
  • Să poată printa obiecte de dimensiuni mici, medii și mari;
Un avantaj în această industrie e că tu poți avea nevoie să înlocuiești o piesă deja existentă care poate s-a uzat. Ai piesa fizică după care poți crea un model digital, urmând ca imprimanta 3D să-ți redea piesa uzată în cele mai mici detalii și ulterior să o înlocuiești cu cea originală. Nici nu vei simți diferența. Sau mai e varianta în care vrei să creezi un obiect de la zero, care crezi că te poate ajuta în procesul de producție. Trebuie doar să proiectezi modelul digital al obiectului dorit și într-un timp relativ scurt îl poți avea fizic să te folosești de el.

De ce să alegi o imprimantă 3D în producție?

    • Reduci costurile de producție;
    • E o alternativă mult mai ieftină față de varianta clasică CNC(care sculptează din material brut un model dorit);
    • Poți printa mai multe piese deodată, la cost redus;
    • Nu trebuie să cumperi piese noi care se uzează rapid, le poți recrea cu ajutorul imprimantei, la costuri mult mai mici;
    • Poți crea piese complementare pentru un echipament;

Mai jos găsești câteva modele de imprimante 3d foarte eficiente pentru domeniul Producției:

Imprimantă 3D Print BIG
Imprimantă 3D Print BIG
Imprimantă 3D Print BIG UPGRADE
Imprimantă 3D Print BIG UPGRADE
Imprimantă 3D CREATBOT D600
Imprimantă 3D CREATBOT D600
Imprimantă 3D GERMAN REPRAP
Imprimantă 3D GERMAN REPRAP

Imprimante 3D potrivite pentru pasionații de tehnologie

Aici nu avem o industrie, dar avem o adevărată pasiune. Există numeroase imprimante 3D pentru pasionați, curioși, începători care vor, fie să înceapă o mică afacere în acest domeniu, fie doresc să folosească imprimanta 3D în proiecte proprii. Nu trebuie să fi un profesionist ca să poți folosi o astfel de imprimantă. Tot ce trebuie să știi e că cea mai buna alegere pentru tine este o imprimantă 3D asamblată. De ce asamblată? Pentru că acest model de imprimante sunt foarte ușor de folosit. Setările tehnice sunt deja predefinite, tu nu trebuie decât să ai modelul digital și să te apuci de printat. Poți crea cu ea piese de schimb pentru proiectele tale individuale, piese de decor, cadouri personalizate și orice idei îți mai vin.

Imprimanta 3D pe care o alegi trebuie:

    • Să fie ușor de folosit;
    • Să poată printa obiecte mici sau medii;
    • Să nu necesite setari prea tehnice;
    • Să o primești gata asamblată să te poți folosi de ea imediat;
    • Să funcționeze cu materiale accesibile, fiindcă nu ai nevoie de materiale foarte scumpe sau delicate.
    • Să fie pentru începători, dacă nu ai mai interactionat până acum direct cu un astfel de produs.

Mai jos găsești câteva modele care îndeplinesc toate cele de mai sus.

Imprimantă 3D Prusa MK3S
Imprimantă 3D Prusa MK3S
  Anycubic 4 MAX PRO
Anycubic 4 MAX PRO
Imprimantă 3D Creality CR-10 Max
Imprimantă 3D Creality CR-10 Max

Imprimante 3D potrivite pentru ÎNVĂȚĂMÂNT

Ești o școală? Un liceu? O facultate? Sau poate chiar un profesor? Pentru a introduce inginerii și studenții tineri în lumea imprimării 3D, ai nevoie de imprimante care să fie fiabile și ușor de utilizat. Acestea vin cu un pachet software complet și pot tipări ore întregi și fără mentenanță. Imprimantele 3D permit studenților să-și printeze și testeze propriile lucrări. În acest fel, pot învăța prin testare să-și corecteze micile erori din propriile proiecte și să le îmbunătățească. Cel mai important lucru e că trebuie să alegi un model care să-ți permită să explici cu ușurință elevilor sau studenților cum funcționează și cum se folosește o imprimantă 3D.

Imprimanta 3D pe care o alegi trebuie:

    • Să aibă specificații tehnice minime;
    • Să fie ușor de folosit pentru diverse demonstrații;
    • Să poată printa obiecte cu volum mic spre mediu;
    • Să funcționeze cu o gamă variată de materiale, ce pot fi ulterior comparate și analizate.
    • Să funcționeze cu materiale accesibile.

Câteva idei de proiecte în care poți implica imprimanta 3D în domeniul educației:

    • Machete interactive, prin care să explici cum funcționează anumite procese, să ușureze învățarea;
    • Proiecte de cercetare;
    • Cursuri intensive;
    • Proiecte after school;
    • Proiecte pentru școala altfel;
    • Prototipuri;
    • Carcase pentru proiecte software (să aibă un aspect plăcut).
Important de menționat, mai ales pentru instituțiile de învățământ, e că există posibilitatea achiziționării prin SEAP care oferă transparență procesului și procedurilor de achiziții publice. În România, compania IRIS Robotics oferă acest beneficiu. Recomandari: Imprimantă 3D Prusa MK3S
Imprimantă 3D Prusa MK3S
Imprimantă 3D Anycubic 4 MAX PRO
Imprimantă 3D Anycubic 4 MAX PRO
Imprimanta 3D FLASHFORGE Guider IIS
Imprimanta 3D FLASHFORGE Guider IIS

Imprimante 3D potrivite pentru HORECA

Da. Inclusiv în acest domeniu ne întâlnim cu tehnologia de printare 3D și există imprimante 3D speciale. Vrei să oferi experiențe memorabile? Să faci clienții să zâmbească? Să-ți treacă oamenii pragul și să vorbească despre tine cu toți prietenii lor? Sau poate să primești multiple tag-uri pe instagram cu fotografiile clienților încântați de noua cafea savurată? Poți oferi clienților tăi o experiență unică, o cafea altfel. Mai exact, cu imprimanta 3D coffee poți printa pe spuma unei băuturi (cafea, capuccino, bere) sau pe prăjituri și torturi mai mici. Ce poți printa? Orice forme, inimioare, ursuleți, un selfie, logo-ul afacerii tale pentru a servi cafea într-o conferință sau la un eveniment important. În final, oferi experiențe memorabile pe care nu cred că le oferă mulți sau poate că momentan niciunul din concurenții tăi.

Ce imprimantă alegi?

Avem două recomandări, diferențele sunt că modelul 1 se conectează la un laptop, iar modelul 2 se conectează la orice device (laptop, tabletă, telefon). Model 1 – Imprimantă 3D COFFEE
Imprimantă 3D COFFEE
Imprimantă 3D COFFEE
  Model 2 – Cino Printer 3D COFFEE
Imprimantă 3D COFFEE
Imprimantă 3D COFFEE

Imprimante 3D potrivire pentru TEHNICĂ DENTARĂ

În tehnica dentară imprimanta 3D pe care o alegi trebuie să aibă o foarte mare precizie. Matrițele create trebuie să iasă perfect. Deci ai nevoie de o imprimantă 3D profesională. Imprimantele 3D pentru tehnică dentară folosesc o altă tehnologie de printare. Mai exact e o tehnologie cu rășină, un material lichid. Există materiale create special pentru acest domeniu și sunt cele mai indicate. Pe lângă precizia foarte mare de care ai nevoie în produsul final, trebuie să alegi un produs cu o tehnologie mult mai rapidă, pentru a printa destul de repede obiectele și a câștiga timp.

Imprimanta 3D pe care o alegi trebuie:

    • Să funcționeze cu tehnologia pe rășină (material lichid)
    • Să aibă o foarte mare precizie
    • Să aibă o tehnologie nouă și rapidă
    • Să poată printa mai multe obiecte într-un timp scurt
    • Să fie o imprimantă profesională
    • Să poată printa obiecte mici-medii.

Mai jos găsești câteva modele care îndeplinesc toate cele de mai sus:

Imprimantă 3D UNIZ slash pro
null
Imprimantă 3D Peopoly Moai
null
Imprimanta 3D Prusa SL1
null

Imprimate 3D potrivite pentru DESIGN, SCULPTURĂ SAU ARHITECTURĂ

Pentru toate aceste trei domenii se pot folosi aceleași modele de imprimante 3D. Mai exact, ai nevoie de o imprimantă 3D ce folosește tehnologia de topire a materialului plastic (prescurtat FDM). Exista numeroase materiale de la cele mai fragile, la materiale dure sau flexibile. Aici depinde de nevoile tale. Poți crea prototipuri care te ajută să îți finalizezi lucrările mult mai rapid și la prețuri accesibile. Nu trebuie să mai pierzi ore în șir să creezi piesă cu piesă proiectul tău. Dacă rezultatul final nu te mulțumește, cu câteva setări tehnice rezolvi imediat erorile observate și poți reprinta obiectul pentru o nouă analiză.

Imprimanta 3D pe care o alegi trebuie:

    • Să redea detaliile obiectelor foarte bine
    • Să fie potrivite pentru prototipuri
    • Să funcționeze cu filamente accesibile
    • Să funcționeze cu materiale de durități și texturi variate
    • Să poată printa obiecte cu volum mic, mediu sau mare.

Mai jos găsești câteva modele care îndeplinesc toate cele de mai sus:

Imprimanta 3D Prusa MK3S MMU2S
null
Imprimanta 3D FLASHFORGE Creator 3
null
Imprimanta 3D CREATBOT DX
null
Imprimanta 3D CREATBOT DE PLUS
null

Imprimante 3D potrivite pentru domeniul AUTO

În domeniul auto ai nevoie de precizie. De o imprimanta 3D care să-ți poată printa un obiect care, în general, se uzează foarte repede. Cum ar fi butoane, carcase, suporți, mânere și multe altele. Un avantaj în această industrie e că tu poți avea nevoie să înlocuiești o piesă deja existentă care poate s-a uzat. Ai piesa fizică după care poți crea un model digital, urmând ca imprimanta 3D să-ți redea piesa uzată în cele mai mici detalii și ulterior să o înlocuiești cu cea originală. Nici nu vei simți diferența.

Imprimanta 3D pe care o alegi trebuie:

  • Să poată printa mai multe piese deodată, pentru eficiență;
  • Să aibă precizie foarte bună;
  • Să poată crea piese rezistente;
  • Să poată printa obiecte de dimensiuni mici, medii și mari.

Mai jos găsești câteva modele care îndeplinesc toate cele de mai sus:

Imprimantă 3D Prusa MK3S,
null
Imprimanta 3D Anycubic Chiron.
null
Ca o concluzie, cei mai importanți factori după care te ghidezi în alegerea unei imprimante 3D sunt în primul rând tehnologia pe care o folosește aceasta dar și industria în care vrei să te folosești de imprimanta 3D.
Și asta pentru că tehnologia îți redă rezultatul dorit iar în funcție de industrie vei știi exact care sunt nevoile tale.
Dacă ai parcurs acest ghid probabil știi deja ce materiale dorești să folosești și cum te poate ajuta mai exact o imprimantă 3D în industria ta.
Acum că știi mai bine ce ai nevoie, vezi lista completă de imprimante 3D aici:
Ghidul tău complet în alegerea unei imprimante 3D 1
Ghidul tău complet în alegerea unei imprimante 3D 2

Experții noștri îți răspund la orice întrebare. Rezervă o consultație gratuită acum.