Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

PrintDry Pro uscator filament

(O recenzie client)

PrintDry Pro uscator filament

Cod produs dry-01 Categorii: ,
(O recenzie client)

Garantie inclusă:

Persoane fizice: 24 de luni
Persoane juridice: 12 luni

1.399,00 lei

Precomanda

Disponibil pentru precomandă

Poți alege și varianta de plată în rate.

Credit module tbi bank 3.3.8

77.40 Lei x 24 rate

Beneficii:

Training online 30'
Suport tehnic
Achizitii prin FONDURI
Achizitii prin SEAP
Suport tehnic

Suport tehnic

Training gratuit

Training gratuit

Retur gratuit

Retur gratuit

Achizitii prin SEAP

Descriere

Uscătorul cu filamente PrintDry este proiectat pe baza acestor factori de uscare: (1) căldură; (2) punctul de rouă; (3) timpul de uscare; (4) flux de aer.

Fiecare utilizator al unei imprimante 3D cunoaște importanța păstrării filamentului de umiditate, deoarece umiditatea este o sursă de probleme comune. Detectarea problemei de umiditate este simplă, deoarece finisajul piesei care este tipărită este moale și cu mulți pori, în plus, în timpul tipăririi puteți auzi mini explozii, produse de evaporarea bruscă a apei din interiorul filamentului la ieșire. a extruderului. Această apă poate oxida anumite elemente ale extruderului, cum ar fi duzele de oțel întărite.

PrintDry Pro uscator filament 5
Imaginea 1: Probleme ale nilonului cu umiditatea
PrintDry Pro uscator filament 6
Imaginea 2: Procentul de umiditate corectă

 

 

 

 

 

Mulți utilizatori încearcă să usuce filamentele într-un cuptor de casă, cu pericolele pe care acestea le implică, în plus, cu puțină uniformitate a procesului, deoarece aceste cuptoare nu sunt de obicei capabile să mențină temperatura la valori atât de scăzute (30 – 70 ºC) , instabilitatea care în unele cazuri poate provoca o problemă mai mult decât o soluție. Din acest motiv Printdry vine să rezolve o problemă în imprimarea 3D, în special pentru utilizatorii care folosesc filamente tehnice, unde fiecare mic detaliu contează în calitatea finală a pieselor.

PrintDry filament dryer

Imagine 3: Uscător cu filament PrintDry.

Filamentele higroscopice sunt predispuse la absorbția apei într-o mare măsură, deoarece moleculele de apă sunt atașate de moleculele polimerice, formând legături intermoleculare puternice. Anumite materiale, precum Niloni, tind să câștige multă umiditate într-un timp scurt și trebuie să fie uscate aplicând căldură pe ele, din cauza dificultății de rupere a legăturilor intermoleculare atât de puternice încât le formează. În acest caz, utilizarea desicantelor nu este suficient de eficientă, deoarece acestea se saturează înainte de a obține suficient pentru a reduce valorile de umiditate ale filamentului (mai puțin de 20%).
Pentru a rezolva problema umidității, se recomandă utilizarea uscătorului cu filament PrintDry, un dispozitiv capabil să rupă legăturile intermoleculare dintre apă și polimer, datorită următorilor parametri de uscare:

Temperatura de uscare

Moleculele care formează filamentul sunt agitate în funcție de creșterea temperaturii la punctul în care unirea legăturile intermoleculare dintre apă și polimer slăbește. Odată produsă pauză, moleculele de apă sunt eliberate în exteriorul filamentului și de acolo către aerul care este în contact cu acesta. Acest aer este la o temperatură ridicată (până la 70 ° C) și cu un conținut scăzut de umiditate, datorită uscătorului cu filament PrintDry, îmbunătățind și grăbind procesul de uscare. Având în vedere acest lucru, utilizatorul nu ar trebui să fie tentat să folosească temperatura maximă a uscătorului filament PrintDry să se usuce toate filamentele, deoarece degradarea termică și / sau oxidarea se poate produce filamentului.

Mai jos este un tabel cu temperaturile și orele recomandate pentru fiecare material:

Material Dryer Temperature Drying Time
PLA 45ºC > 4h
ABS 60ºC > 2h
PETG 65ºC > 2h
Nylon 70ºC > 12h
Dessicant 65ºC > 3h
PVA 45ºC > 4h
TPU /TPE 50ºC > 4h
ASA 60ºC > 4h
PP 55ºC > 6h

Timp de uscare

După cum se vede clar în tabelul precedent, filamentele nu se usucă instantaneu. Primul pas este ca încălzirea să pătrundă în întregul filament, inclusiv pe cel din interiorul tamburului. Odată ce tot materialul este la temperatura optimă, trebuie să așteptați ceva timp pentru ca apa concentrată în interiorul filamentului să fie poziționată pe pereți și apoi evaporată în aer. Așteptați timpul recomandat în tabelul de mai sus este cheia pentru a obține întotdeauna proprietățile maxime ale materialelor. În plus, pentru a vă asigura că umiditatea filamentului este cea potrivită, se poate utiliza un contor de umiditate digital, introducându-l în interiorul uscătorului cu filament, chiar lângă materialul care se usucă. Continuând timpul de uscare, utilizarea uscătorului cu filament PrintDry nu este recomandată mai mult de 40 de ore consecutive, fiind necesară deconectarea până la răcire.

Diferența de concentrație de umiditate

Acest termen este concentrația de umiditate din filament în comparație cu cea a aerului care îl înconjoară. Contactul filamentului cu aerul uscat facilitează transferul apei în aer rapid și eficient.

Fluxul de aer

Uscătorul cu filament PrintDry obține un curent natural de aer prin simplul efect al încălzirii aerului, cântărește mai puțin, crește, absoarbe umiditatea, răcește și coboară. Acest proces se repetă ciclic, generând un curent de aer care crește puterea de uscare a filamentului.
La nivel molecular, ceea ce se întâmplă de la un filament cu un procent ridicat de umiditate până la momentul după uscare este rezumat în patru etape:

PrintDry Pro uscator filament 7
Etapa 1: Odată ce filamentul absoarbe umezeala din aer, moleculele de apă se leagă puternic de lanțul polimeric care formează filamentul, dând legături intermoleculare.
PrintDry Pro uscator filament 8
Etapa 2: Căldura dezleagă legăturile dintre umiditate și lanțul polimeric, permițând moleculelor de apă să se deplaseze liber prin filament.

 

 

 

 

 

 

PrintDry Pro uscator filament 9
Etapa 3: Datorită procentului redus de umiditate din aerul care circulă, moleculele de apă concentrate în interiorul filamentului se deplasează spre suprafață, unde sunt târâte de aerul uscat.
PrintDry Pro uscator filament 10
Etapa 4: După uscarea suficient de lungă a filamentului, conținutul de apă este redus semnificativ (până la 10%), ceea ce asigură o imprimare 3D de calitate.

 

 

 

 

 

 

După ce procentul de umiditate a fost redus la minimum, este recomandabil să păstrați filamentul într-o cutie de depozitare (PolyBox) sau să păstrați materialul într-o manieră etanșă. Pentru aceasta PrintDry are o ființă de 5 recipiente de etanșare ermetică și vid, asigurând intervale de depozitare lungi, fără a deranja procentul redus de umiditate.

Powered byCusRev
Verified ownerVerified owner
5/5
4 ani ago

Dorești consultanță pentru alegerea
produsului potrivit?
Scrie-ne și te ajutăm noi.

[webis_produs_formualar]