Datorita restrictiilor impuse si a situatiei actuale cauzate de virusul COVID-19 comanda dumneavoastra este posibil sa fie livrata cu intarziere.

Lansare Imprimantă 3D Prusa Mk4: Caracteristici, Avantaje și Preț

 După succesul înregistrat cu imprimanta 3D Prusa Mk3, utilizată de peste 350.000 de pasionați din întreaga lume, producătorul ceh surprinde din nou cu lansarea modelului 3D Prusa Mk4. Acesta vine cu îmbunătățiri la peste 90% dintre componentele lui, cu o ușurință în utilizare și în întreținere, dar și cu o reducere de 70% a timpului de printare. În plus, îți asigură de fiecare dată un prim strat de printare perfect.

Avantajele oferite de noua imprimantă nu se opresc aici. Citește acest Prusa Mk4 review și află totul despre principalele caracteristici, diferențele față de modelele anterioare și oferta atractivă de preț de la Iris Robotics.

Imprimanta 3D Prusa Mk4 Imprimanta 3D Prusa Mk4Lansare Imprimantă 3D Prusa Mk4: Caracteristici, Avantaje și Preț 1

Despre Prusa Mk4: Principalele avantaje

Prusa Mk3 s-a bucurat de o mare apreciere printre utilizatori, fiind nominalizată de 4 ori consecutiv „imprimanta 3D a anului”. Tocmai de aceea ai putea crede că nimic nu poate depăși performanțele pe care acest model le oferă, însă Prusa Mk4 este pregătită să ne demonstreze contrariul.

Printre principalele avantaje ale noului model se află următoarele:

 • Un prim strat de printare perfect, chiar de la prima utilizare

Imediat ce ai scos imprimanta 3D Prusa Mk4 din cutie, o poți utiliza pentru a realiza obiectul dorit, având garanția unui prim strat perfect. LoadCell Sensor poate calcula cu o precizie remarcabilă distanța dintre nozzle și foaia de printare, astfel încât să te bucuri de o experiență de utilizare perfectă, fără ajustări manuale. Primul strat printat cu imprimanta 3D Mk4 va fi întotdeauna perfect!

 • Printare mai rapidă și mai silențioasă

Când vine vorba despre viteza imprimantei Prusa Mk4, aceasta se remarcă printr-o reducere a timpului de printare cu 70% față de modelul precedent. Imprimanta este echipată cu tehnologiile Input Shaper și Pressure Advance, prin care elimină rezonanța pe durata printării, pentru ca tu să poți realiza mult mai rapid obiectele preferate.

Urmărește pe canalul de YouTube al producătorului cum se realizează printarea unui Benchy cu Prusa Mk4, în mai puțin de 20 de minute.

 • Duze de schimb cu înlocuire rapidă

Este mai simplu ca niciodată să înlocuiești duzele la imprimanta 3D Mk4, grație funcției „quick-swap”. Acestea sunt duze speciale cu ghidaj de filament complet metalic, prin care tu le poți schimba rapid. De altfel, poți înlocui întregul hotend în doar un minut, pentru a începe imediat să printezi, întrucât imprimanta se va calibra automat, în timp ce tu vei economisi timp prețios.

Lansare Imprimantă 3D Prusa Mk4: Caracteristici, Avantaje și Preț 2

 • Utilizare mai ușoară, grație ecranului grafic LCD

Imprimanta 3D Prusa Mk4 impresionează și prin îmbunătățiri cu privire la modul de utilizare, datorită ecranului grafic LCD cu care este echipată. Acesta suportă coduri QR, G-code thumbnails, grafică și multe altele, ce îmbunătățesc considerabil utilizarea. Totodată, chiar sub ecranul LCD se află leduri RGB, care semnalizează statusul curent al imprimantei.

 • Posibilități multiple de conectare

Cu Prusa Connect poți controla imprimanta atunci când este conectată la internet. Astfel, vei putea utiliza Gcoduri pentru a transfera fișiere, pe care să le transferi apoi în memoria USB a imprimantei, pentru a le printa și fără o conexiune la internet. Conexiunea ușoară îți simplifică procesul de printare.

 • Suport pentru o varietate de materiale

Dintr-un Prusa Mk4 review nu pot lipsi informațiile despre materialele pe care imprimanta le suportă. Astfel, aceasta este compatibilă cu o varietate de materiale, precum PLA, PETG, ABS, ASA, Flex, HIPS, PA, PVA, PC, PP, CPE, PVB, NGEN și multe altele. Ca atare, tu vei putea duce la îndeplinire orice proiect îți propui, fie că utilizezi imprimanta ca un hobby, fie în scop profesional.

Prin ce se deosebește Prusa Mk4 față de modelele anterioare?

Există diferențe notabile între Prusa Mk4 și modelele anterioare, precum Prusa Mk3s+, iar printre acestea se remarcă următoarele:

 • Placă de bază xBuddy STM32, cu o arhitectură pe 32 biți

Dacă modelul 3D Prusa Mk3 este echipat cu o placă de bază de 8 biți, Mk4 impresionează prin xBuddy STM32, cu o arhitectură pe 32 biți, care vine cu funcții atractive. Astfel, aceasta dispune de funcții de siguranță și porturi importante pentru o conectivitate ușoară, respectiv Ethernet, Wi-fi și USB-A. Nu în ultimul rând, toate componentele extruderului sunt conectate la placă de bază, astfel încât vei avea nevoie doar de un minut pentru a înlocui o piesă.

 • Stepper motors cu o precizie de

Uită de orice imperfecțiune poate să apară în rezultatul de printare, grație datorii cu stepper motors, cu o precizie ridicată, de 0.9°. Totodată, imprimanta utilizează tije cu un diametru de 10mm pe axa Z, acestea contribuind la eliminarea imperfecțiunilor, pentru o printare 3D perfectă.

Lansare Imprimantă 3D Prusa Mk4: Caracteristici, Avantaje și Preț 3

 • Noua generație de Nextruder – cu placă connector break out

Înlocuirea unei componente a extruderului poate fi o provocare la o imprimantă 3D, însă producătorul ceh are o soluție pentru aceasta – noua generație de Nextruder cu placa connector break-out. Astfel, toate componentele sunt conectate, pentru a înlocui rapid orice componentă dorești, doar într-un minut. În plus, Nextruderul este construit de 0, astfel încât să asigure imprimantei cele mai înalte performanțe de printare.

 • Senzori multipli

Imprimanta 3D Prusa Mk4 se evidențiază și în ceea ce privește senzorii avansați de printare, astfel încât aceasta dispune de Filament sensor, Loadcell sensor, Power panic, 4 high-precision thermistors (genuine Semitec), toate acestea contribuind la îmbunătățirea performanțelor de printare.

 • One-click Printing

Cum ar fi să printezi 3D printr-un singur click? Cu noua 3D Prusa Mk4 este posibil, prin funcția One-click Printing. Tocmai de aceea, indiferent de experiența ta în printarea 3D, un singur click este de ajuns să transformi un obiect din format digital într-unul 3D.

 • Ecran LCD cu 65.000 de culori

Spre deosebire de ecranul monocromatic al imprimantei 3D Prusa Mk3, succesoarea ei vine cu un ecran cu o diagonală de 3.5 inci și 65.000 de culori. Acesta îmbunătățește considerabil experiența de printare.

Lansare Imprimantă 3D Prusa Mk4: Caracteristici, Avantaje și Preț 4

Prusa Mk4 vs. Bambu Lab

Comparațiile dintre diferite produse existente pe piață sunt firești și te ajută să faci cea mai bună alegere, așa cum se întâmplă și în cazul Prusa Mk4 vs. Bambu labs P1P. Aceasta din urmă se remarcă prin precizia în printare, funcțiile multicolor și un auto bed leveling simplu.

Cu toate acestea, unii utilizatori pot fi nemulțumiți de zgomotul produs pe durata funcționării, dificultățile de imprimare ABS și de înlocuire a unor componente. Tocmai de aceea ei se orientează către modele care excelează la toate capitolele, astfel încât o comparație Bambu vs. Prusa Mk4 se încheie în favoarea producătorului ceh.

În ceea ce privește Prusa Mk4 vs Bambu X1 Carbon, ambele dispun de același diametru al filamentului și al duzelor, conectivitate wireless, dar și de o varietate de materiale suportate. În plus, ele sunt calibrate și asamblate, pentru a ajunge la tine gata de printare.

Tot ce ți-ai putea dori de la o imprimantă 3D, vei regăsi la Prusa Mk4

Prusa Research duce imprimarea 3D la un nou nivel, cu fiecare model lansat pe piață, încă din anul 2012. De aceea, prin lansarea Mk4, producătorul pune la dispoziția utilizatorilor o imprimantă îmbunătățită, ușor de utilizat, care oferă excelente rezultate de printare.

Aceasta va ajunge la tine calibrată și asamblată, pentru ca tu să o poți utiliza imediat ce o scoți din cutie. Totodată, reduce considerabil durata printării, este mult mai silențioasă, asigură un prim strat perfect și se remarcă printr-o durată de viață îndelungată. De aceea, o poți utiliza într-o varietate de aplicații, pentru a obține rezultatele dorite.

Lansăm oficial PRECOMANDA pentru imprimanta 3D Prusa Mk4 și MK4 MMU2S

În ceea ce privește prețul Prusa Mk4, la IRIS Robotics beneficiezi de un discount, care se aplică la reducerile din precomandă. Astfel, prețul final pentru imprimanta 3D Prusa MK4 Asamblată, Calibrată și pregătită pentru a printa este REDUS la 6.969 lei cu TVA inclus.

În ce industrii poți utiliza imprimanta 3D Prusa Mk4?

Nu există nimic din ce nu poți face cu imprimanta 3D Prusa Mk4? Aceasta poate fi utilizată într-o varietate de aplicații, pentru a crea cu ușurință obiectele dorite. Printre aceste aplicații se remarcă:

 • Educație

Imprimarea 3D s-a dovedit extrem de utilă în educație, motiv pentru există școli în România care au început să o utilizeze. Aceasta îmbunătățește învățarea și permite elevilor să înțeleagă mai bine procesul de transformare al unui concept într-un obiect tridimensional.

Totodată, ea poate fi aplicată cu succes și pentru a tipări artefacte istorice, de către studenții la design grafic sau pentru a realiza hărți topografice. Posibilitățile sunt nelimitate atunci când ai o imprimantă 3D prin care poți să oferi elevilor și studenților o modalitate practică și eficientă de învățare.

 • Inginerie

Ingineria este unul dintre sectoarele care poate beneficia pe deplin de imprimanta Prusa Mk4. Aceasta permite implementarea rapidă a ideilor, fie că vrei să realizezi un prototip, un proiect de construcție sau chiar să creezi produse inovative.

Astfel, cu ajutorul acestei imprimante vei putea testa diferite idei, mult mai rapid și la costuri mult mai mici.

 • Hobby

Proiectele tale creative au nevoie de o imprimantă 3D performantă, precum Prusa Mk4, pentru a vedea lumina zilei. Nu contează dacă ești pasionat de realizarea propriilor obiecte decorative, adori arta și vrei să reproduci capodopere, să construiești artefacte istorice sau pur și simplu să îți testezi creativitatea cu personajele preferate din jocuri, toate acestea și multe altele sunt posibile atunci când folosești imprimanta Mk4.

Funcționalitățile noului model Prusa Mk4 răspund nevoilor tale?

Profită de OFERTA LIMITATĂ!
-Imprimanta 3D Prusa Mk4 Asamblată, calibrată și pregătită pentru a printa
-Training și suport GRATUIT
-1 duză de schimb GRATUITĂ
-Transport GRATUIT

NOU! Imprimanta 3D Prusa MK4 Asamblată este acum ÎN STOC! Comandă ACUM!. Aceasta ajunge la tine la prețul de 7595 lei (TVA inclus), asamblată și calibrată, pregătită să printeze obiectele tale preferate.